Gradsko kazalište lutaka Rijeka "Sretna kućica"

gregre.jpg

Uzrast 3+

Datum: 21. 04. 2022.
Lokacija: Omišalj, Društveni dom
Početak: 18:00
Organizator: Općina Omišalj

Predstava za najmlađe Sretna kućica autorica Ivane Đula i Milice Sinkauz i u režiji Morane Dolenc nastaje prema istoimenoj nagrađivanoj slikovnici Karmen Delač Petković i Dijane Arbanas s ilustracijama Darka Macana, napisanoj prema intrigantnoj, istinitoj priči o osnivanju prve knjižnice u malom selu Kuti u Gorskom kotaru još 1936., i to na poticaj samih seljana. Priča o toj, možda najmanjoj, knjižnici i čitaonici u Hrvatskoj, koja je posebnost u hrvatskim, pa i u europskim okvirima, dobiva i svoju lutkarsku inačicu te djeci jednostavno i razumljivo, pričom o emocijama, suživotu u životinjskom i biljnome svijetu, progovara o važnosti zajedništva i humanosti, o radu, ustrajnosti i samoodricanju, koji uvijek donose plodove.

Slikovnica Sretna kućica 2014. godine na sajmu knjige Interliber osvojila je književno-likovnu nagradu Ovca u kutiji za najbolju slikovnicu prema odabiru dječjeg žirija kojeg je činilo 241 dijete u dobi od pet do deset godina.

Nagrade:
Nagrada dječjeg žirija Zlatna žirafa za najbolju predstavu festivala 2020. na 31. poletnom lutkovnom pristanu u Mariboru, Slovenija
Nagrada za najbolju scenografiju Luči Vidanović na 1. festivalu lutkarske umjetnosti u Mostaru 2021., BiH

Posljednje objave iz kategorije
https://admin.omisalj.hr/naslovna za web.jpg

Dan Općine Omišalj

https://admin.omisalj.hr/Papa 20.jpg

20. obljetnica dolaska pape Ivana Pavla II. u Omišalj