Naslovna » Glasnik » Uskrs u DC-u Kijac

Uskrs u DC-u Kijac

pjesmom i recitacijama najmlađi čestitali UskrsDan Kristova uskrsnuća, odnosno pobjede života nad smrću, proslavljen je u Društvenom centru Kijac. Već treću godinu zaredom, zahvaljujući dobroj suradnji Župnoga ureda Njivice i Udruge Obitelj za mlade, u prostorijama DC-a na uskrsnu je večer upriličeno misno slavlje koje je predvodio njivički župnik Anton Zec, a pjevanjem uskrsnih pjesama uveličao ga je zbor mladih iz Kijca.
Za uvod u euharistijsko slavlje i promišljanje o Isusovoj muci i patnji na križu pobrinuli su se najmlađi stanovnici Kijca i Njivica koji su svojim recitacijama i duhovnim pjesmama slavili uskrsloga Krista, istovremeno potičući na oprost i pomaganje bližnjima. – Iako nismo htjeli, i mi smo te ponekad razapeli, riječi su najmlađih kojima su sve prisutne podsjetili na križni put kojim je prolazio Isus. Dječji uskrsni radovi– Najmlađi su nam svojom recitacijom otkrili tajnu da je Isus među nama prisutan po križu, a nama se daje kroz sedam svetih sakramenata. Sedam cvjetova kojima su okitili križ simbolizira upravo tih sedam sakramenata i podsjeća da Isus u srcu i za nas ima oprost, naglasio je velečasni Zec, upućujući uskrsnu čestitku svim vjernicima.
Nakon misnoga slavlja Udruga Obitelj za mlade prisutne je vjernike počastila zakuskom koju su priredile vrijedne članice Udruge, dok su se mlađi članovi pobrinuli za prigodno ukrašavanje društvenih prostorija.

E.Č.

Glasnik 84
34. Uskrs u DC-u Kijac